Araba Ikaz Işaretleri Ve Anlamları - İşte 7 Önemli Araba İkaz Lambası ve Anlamları Sizler için derlediğimiz 7 önemli araba arıza lambası ve anlamları. Yağ basınç ikaz işareti.


Aku Takviyesinde Takviye Kablosunun Baglanisi Egitim Araba Kablo

Önemli araba arıza işaretlerindendir.

Araba ikaz işaretleri ve anlamları. Bu uyarıyı gördüğünüzde aracınızı park etmeli ve yetkili servis ya da bir çekiciden yardım almalısınız. Aracın servise götürülmesi şarttır. Araba Arıza ve İkaz İşaretleri ve Anlamları.

Araçlarda meydana gelen motor ikaz lambası motorda meydana gelen. Ferrari arıza işaretleri ve anlamları. Peki önemli ikaz uyarı lambaları nelerdir ve ne anlama gelir.

Motor kaputu açık ise bu araç ikaz ışığı panelde görünür. Bu ikaz yanarsa ya lastik basıncı düştüğünde ya da lastik basıncı kontrol sisteminde arıza olduğunu belirtir. İyi olan kazansınİşte araba ikaz lambalarının anlamları.

Fren Hidroliği Eksik veya Fren Sisteminde Arıza Fren sistemi uyarısı. ARABA GÖSTERGE PANELİNDE BULUNAN UYARI İKAZ İŞARETLERİ. Araba kullanan yakınlarınıza görselleri gösterip anlamlarını sorarak işi oyuna da çevirebilirsiniz.

Bunların anlamlarını resmin altında detaylı olarak görebilirsiniz. Ön sis lambası açık. Anahtar arabada değil anlamına gelen uyarı lambası.

İkaz lambalarının yanma rengi sorunun ciddiyetini gösterir. çekiş kontrol uyarı ışığı. Sürüş sırasında bu uyarıyı alıyorsanız veya aracı çalıştırdıktan sonra sönmediyse ciddi bir motor arızası var demektir.

Eğer sarı renkte yanarsa direksiyon kilidinde arıza olduğunu belirtir. Araç cam yıkama suyunun bittiğini ve doldurulması gerektiğini anlatan sembol. Bu gösterge araç çalıştığı sırada yanıp söner.

Araç ikaz lambaları ve anlamları ve araç uyarı işaretleri kısa anlamlarına aşağıdaki yazımızdan bilgi sahibi olabilirsiniz. Aşağıda hemen hemen tüm araçlarda bulunan gösterge uyarı ışıkları yer almaktadır. Bagaj kapağı açık anlamına gelen araç gösterge paneli işaretleri.

Araç Kapılarından En Az Biri Açık veya Tam Kapanmamış. 1Lastik Basınç ikaz ışıkları. Akü Azalma İkazı 5En kolay sembollerden birine geldi sıra ve - kutuplarıyla pili andıran akü ikaz lambası akünüzün tükenmek üzere olduğunu haber verir.

Bu durumda yapmanız gereken aracınızın yağ seviyesini kontrol etmek ve eksik olan yağı tamamlamaktır. Lastik basınç uyarı ışığı en önemli araç göstergeleri arasında sayılabilir ve lastiklerinizden en az birinde basıncın düşük olduğu anlamına gelir. Araç Gösterge İşaretleri Nelerdir ve Anlamları Nedir.

Bu renkler renk ve anlam bakımından trafik sinyal lambalarına benzer. Yozgat araç kiralama durumlarında motor ikaz işaretleri ile karşılaşılabilir. 2017 Yılı başı itibariyle yürürlüğe giren sürücü kursu yönetmeliği gereği sürücü adaylarının direksiyon sınavına başlamadan önce kullandığı aracın mekanik d.

Motor kaputu açık ise bu araç ikaz ışığı panelde görünür. Bagaj kapağı açık anlamına gelen araç gösterge paneli işaretleri. Elektrik Kontrollü Direksiyon Sistemi Lambası EPS.

Kırmızı olası bir güvenlik sorununu veya ciddi bir sorunu belirtir ve aracı süratle durdurmanız gerekebilir. Elektrik Kontrollü Direksiyon Sistemi Lambası EPS. Güvenlik amaçlı araba göstergeleri.

24- Hava Süspansiyon Uyarı Işığı. Dikdörtgenin içerisindeki artı ve eksi - işaretleri ile gösterilen akü ikaz ışığı yandığında bu aküde bir sorun olduğunu ve aracınızın elektrik gücünü kaybedebileceği anlamına gelebiliyor. 25- Araba gösterge panelinde yanan bu ikaz lambası aracınızda süspansiyon arızası olduğunu gösterir.

Bu ikaz ışıklarını ve anlamlarını inceleyelim Mekanik Sistemler İle İlgili İkaz İşaretleri Hararet İkaz Işığı. Bu gösterge aracınızı çalıştırırken yanar ve söner. 20 önemli arıza sinyali.

Fakat sürekli yanıp sönme halindeyse egzoz emisyon sisteminde ya da motordaki bir arızayı haber veriyor demektir. Yağ seviyesinin azaldığını gösteren ikaz ışığıdır. Motor arızası olduğunu gösteren ikaz ışığıdır.

Egzoz Emisyon ikaz lambası. Arabalarda hem arızaları bildirmek hem de aracın sistemlerinin mevcut durumunu sürücüye bildirmek için çok sayıda ikaz ışığı bulunmaktadır. Bu ikaz lambası yandığında mutlaka kontrol etmelisiniz.

ARAÇLARDAKİ GÖSTERGE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI - YouTube. Kimileri için rahatsız edici gibi görünse de aslında en gerekli olan uyarı araçlarından bir tanesidir ve ne yazık ki birçok araçta bulunmadığını da söyleyebiliriz. Genellikle renkler kırmızı sarı ve yeşil renktedir.

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy Safety How YouTube works Test new features. Bu tip araç göstergeleri ve araç ikaz ışıkları araç sahibinin ve aracının güvenliği düşünülerek hazırlanmışlardır. - Lastik Basınç Uyarısı İkaz Lambası.

Uzun huzmeli farların açık olduğunu belirtir. Panelde bu simgeyi görürseniz arabanın start sisteminde arıza vardır. Ferrari araçlarda yer alan ve dikkat edilmesi gereken 5 arıza lambasını ve anlamını bu yazımızda açıklıyoruz.

Lastik basıncının düşmesiyle beraber zincir. Ön sis lambası açık kaldığın bu uyarı ışığı yanmaktadır. Günlük hayatta araç kullanırken bilmeniz gereken ikaz ışıkları hakkında ayrıntılı olarak bilgi sahibi olmanız amaçlanmıştır.

Araç Gösterge Paneli İşaretleri Anlamları Araç gösterge İşaretleri anlamı Araba göstergeleri Anlamları resimli Arabadaki göstergeler resimli. Zira ikaz lambası yandığı halde aracı kullanılmaya devam ederseniz aracınızın emisyon kontrol sistemi zarar görecektir. Aracınızın motorunun arızalı olduğu anlamına gelir.

Fakat bu lambalardan bazıları önem açısından daha ön plana çıkmaktadır önemli ikaz lambaları ise şu şekilde sıralanabilir. Araç Göstergeleri İkaz Işıkları ve Arıza İşaretleri Bu yazımızda sizler için araçlarda bulunan en önemli ikaz ışıklarını ve gösterge panellerini derledik. Eğer bu ışık kırmızı renkte yanıyorsa aracın sürülmemesi gerektiğini belirtir.

Araç ilk çalıştığında egzoz uyarı lambası yanıp söner ve bu normaldir. El freninin aktif olduğu anlamına gelir. Araç Gösterge İşaretleri ve Anlamları.

26- Bu uyarı v ikaz lambası otomatik vites arabalarda araç şanzıman sisteminde bir arıza olduğunda yanar.


Araba Gostergeleri Ve Arac Ariza Ikaz Lambalari Anlamlari Araba Arac Otomobil


Arac Bakim Onarim Panosundaki Pin


Arac Akusunun Kisimlari Arac Egitim


Arac Bakim Onarim Panosundaki Pin


Arac Bakim Onarim Panosundaki Pin


Krank Mili Silindir Kapagi Dizel Motor Elektrik Motoru


Ikaz Isiklari Ve Anlamlari Nelerdir Arabamdaki Ikaz Isiklari Yaninca Ne Yapmam Gerekiyor Gibi Sorularin Tamaminin Yanitla Car Really Good Stuff Vehicle Gauge


Motorun Parcalari Ve Gorevleri Resimli Anlatim Makine Egitimi Silindir Kapagi Motorlar Atesleme Sistemi


Lastik Nasil Degistirilir Arac Lastigi Degistirme Makine Egitimi Arac Tekerlek Egitim


Araba Gostergeleri Ve Anlamlari Resimli Ic Aydinlatma Arizasi Isaretler Arac Egitim


Trafik Isaretleri Ve Anlamlari Boylesi Yok Trafik Isaretleri Isaretler Dorduncu Sinif


Aku Ve Takviye Kablosu Arac


Lastik Nasil Degistirilir Arac Lastigi Degistirme Makine Egitimi Arac Egitim Tekerlek


Aku Takviyesi Nasil Yapilir Aku Takviyesinin Resimli Anlatimi Makine Egitimi Egitim Nasa Araba


Related Posts