Araç Lastik Basınç Tablosu - Lastik Basıncını Nasıl Ayarlamalıyım. Araçların jant lastik ölçülerine ve yüke göre değişen lastik basınç tablosu hakkında detaylı bilgiler.


Lastik Hava Basinci Tablosu

205 55 r16 lastik hava basıncı.

Araç lastik basınç tablosu. Yani araç kapı içerisinde 22 bar yazıyorsa bunu psi değeriyle. Ben f2 kasa araç aldığımda gittim lastik havalarını 33-33 yaptım ancak aslında önleri 34-arkaları 33 yapmak daha mantıklı gibiMotor neticede öndeAğırlık oradaBen hep önleri arkaya göre 1-2 psi fazla yapmışımdırZararını da görmedim. Aracımızın lastik hava basıncını kontrol etmemiz.

Aracınızın kullandığı Lastik ebatlarını değiştirmek istiyorsanız güvenliğiniz için araç üreticilerinin tavsiye ettiği ebatların dışına çıkmayacak uygun ebatlar seçin. Lastik Hava Basınç Hesaplama. 19555R16 ebadının lastik çapı ise 6209 milimetredir.

Lastik hava basıncını hesaplamaya değinmeden önce normal şartlar altında araba lastikleri ayda ortalama 069psi-bar değer kaybetmektedir. Bu içerideki atmosfer ile dışarıdaki sıcaklığı da dengeleyerek en doğru. KolayOto Lastik Ölçüsü Hesaplayıcıya aracınızın orijinal lastik ebatını ve almak istediğiniz lastik ebatını girerek modeller arasındaki çap.

Lastik hava basınçlarınızı içeride bir garaj veya atölye ortamında ayarlayacaksanız araç üreticisinin tavsiye ettiği basınç değerlerine 02 bar 3 psi ilave etmenizi öneriyoruz. Eğer ön kısımda 2 yolcu var ise önler 36 arka lastik basıncınız 34 olmalıdır. Görüldüğü gibi bu üç farklı ebat arasındaki lastik çapı farkları 010 dan daha küçüktür.

Ülkemizde lastik basınç birimi olarak genellikle psi değeri kullanılır. Yanlış lastik hava basıncı düzgün olmayan lastik aşınmasına yakıt sarfiyatına dönüşlerde aracın yola tutunamayıp savrulmasına ani frenlemede durma mesafesinin uzamasına ve bazı durumlarda lastik patlamasına neden olabilir. Bu gibi durumların meydana gelmesini önlemek için lastiklerinizin doğru lastik basıncını sağlamalısınız.

Sürüş kalitesini en iyi halde devam ettirmek için lastik ebatlarını değiştirmeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin. Araç ile 1-2 kişi ve çok fazla bagajınız yokken seyahat ediyorsanız ön kısım 33 arka kısım 31 psi şeklinde kullanılabilir. Lastik yanağındaki rakam maksimum lastik basıncını gösterir.

Araç sahipleri ekstra bir problem olmadığı sürece 15 ila 30 gün arasında lastik hava basıncı kontrolü yapmalıdır. Araç için uygun olan hava basıncı genelde aracın benzin kapağında şoför kapısının kenarında veya araç kullanım el kitapçığında yer almaktadırLastik Diş Derinliği. Lastik Hava Basıncı Tablosu Kullandığımız araçların yüzeyle tek temas noktası olan lastikler en çok dikkat edilmesi gereken otomobil bileşenleri arasındadır.

Otomobil Lastik Boyutları ve Özellikleri Tüm otomobil markaları ürettikleri otomobil modellerinde kullanılması uygun olan lastik türleri lastik ebatları ve lastik basınç ayarları ile ilgili bilgileri araca ait dokümanlarda ve genellikle yakıt depo kapağı arkasında etiketler ile belirtirler. Hankook her ay bir kez lastik basıncınızı kontrol etmenizi tavsiye eder. Aracınızın lastik hava basıncı kaç olmalıdır bilmek istiyorsanız yaz kış doğru lastik hava basınç tablosunun yer aldığı videomuzu izleyinLastik Hava Basıncı.

Araçların şoför kapısının iç kısmında yakıt depo kapağının iç kısmında ya da bagaj içi gibi yerlerde lastik hava basınçlarının lastik ebatlarına göre kaç Psi olması. Ancak buna rağmen lastiklerle ilgili uyulması gereken birçok kural sürücüler tarafından göz ardı edilmektedir. Özellikle kış aylarında yakıt tasarrufu yapmak açısında lastik.

Aracınızda ön koltuğa ve arka koltuğa binen kişi sayısına göre bu değerler değişebilir. Eğer araç normal değerlerde değilse düşük hava basıncı sebebiyle yakıt tüketimi artabilir fren ve virajlarda zorlanma meydana gelebilmektedir. Aracınızda 4 kişi seyehat ediyorsanız tüm lastikler 36 psi olmalıdır.

Lastiğe hava basılacağı zaman bar değerini psi çevirmek daha kolay bir yöntem olacaktır. Lastik hava basıncı sıfır otomobillerin kullanma kitapçıklarında her lastik ebadına göre hava Psi verileri kullanıcıya bildirilmiştir. Lastiğiniz için en uygun hava basıncı düzeyi araç kapısının iç kısmında veya araç kullanım kılavuzunda bulunabilir etiket konumu ülkeye göre farklılık gösterebilir.

Lastik havaları lastik soğuk iken kontrol edilmeli ve araç üreticisi firmanın tavsiye ettiği oranda ayarlanmalıdır. Lastik basıncını lastikler soğukken kontrol edin son 2 saat boyunca kullanılmadığında veya düşük hızda 3 km mesafeden az kullanıldığında Lastikler muayene edilirken sıcak ise araç üreticisi tarafından önerilen basınca 4 ila 5 psi 03 bar ekleyin. İdeal şartlarda dahi lastiğiniz ayda 069 psi-bar değer kaybı yaşar.

Araç güvenliğiniz için en önemli bakımlardan biri olan lastik basıncı kaç olmalı lastik hava basıncı tablosu nereden öğrenilir makalemizde açıkladık. Bazı araçlarda bu bilgi bar olarak yazılır. Araçlarımızda lastik hava basıncını anormal bir şey olmaz ise çivi batması vs en az 15-30 günde bir kontrol etmemiz gerekmektedir.

Her çeşit motorlu araç için binek araç otomobil kamyon kamyonet gibi ticari araçlar lastik hava basıncı. 1 bar 1450 psidir. 195 50 15 Lastik Basıncı Tablosu B segment birçok modelde kullanılan 195 50 15 lastik basınç tablosunu da yukarıda paylaştık.

18565R15 ebadının lastik çapı yani yerden yüksekliği 6215 milimetredir. Aracınızın lastiklerini farklı ebatta bir modelle değiştirmek istiyorsanız lastik dönüşüm ve denklik oranlarına dikkat etmenizde yarar var. Aracınızın lastik basıncını ayarlarken öncelikle aracınızın lastik ölçüleri aracınızın yük durumu mevsim ve yol koşulları etkili olacaktır.

Lastikler soğuduğunda basıncı tekrar kontrol edin. 20545R17 ebadının lastik çapı ise 6163 milimetredir. Lastik hava basıncı tablosu araçlarda kullanılan araba lastiklerinin basıncının doğru şekilde ayarlanması son derece önemlidirBu noktada sürüş güvenliği sağlanırken aracın kontrol seviyesi üst düzeye ulaşır.

Lastiklerin hava basıncının normal şekilde olmaması lastiğin aşınması gibi problemlerle sebebiyet verirken ayda bir kontrolünün yapılması önemlidir.


Araclarda Lastik Hava Basinc Degeri Garaj Market


Lastik Havasi Nasil Kontrol Edilir Kac Bar Olmalidir Otomobil Web


Arac Lastik Basinci Nasil Olmalidir Ehliyetvakti Com


Lastik Hava Basinci Nedir En Uygun Lastik Basinci Arabahaberim Com


Dogru Lastik Basinci Konforunuz Ve Guvenliginiz Icin Son Derece Onemlidir Bu Iki Ana Etken Disinda Ise Lastiginizi Omru Yanlis Basinc Direksiyon Tablolar Ikiz


Lastik Hava Basinci Kac Olmali Oto Lastik Hava Basinc Tablosu Yaz Kis Dogru Lastik Basinci Kac Youtube


Aracinizda Lastik Hava Basinc Degeri Ne Kadar Olmali Oto Ruyasi


Arabada Lastik Basinci Kac Olmali Otolag


Lastik Basinc Tablosu Oto Haber Oto Haber


Lastik Basinc Tablosu Aracimin Lastik Basincini Ne Kadar Yapmaliyim


Kamyon Lastiklerinde Dogru Hava Basinci Ne Olmalidir Yoluzmani


Yazin Lastik Hava Basinci Kac Olmalidir Arac Incele


205 55 R16 Lastik Hava Basinci Tablosu Lastik Basinci Kac Olmali Orjinalotoparca Com


Aracinizda Lastik Hava Basinc Degeri Ne Kadar Olmali Oto Ruyasi


Related Posts