Araç Muayene Lastik Ebatları - Bu kontrolleri sağlamadığınız durumlarda muayene istasyonunu arka arkaya ziyaret etmeniz gerekebilir. Araç muayene yönetmeliğinde de belirtildiği şekilde dörtten az tekerlekli araçlar lastik diş derinliği 1 mm dört ve daha fazla tekerlekli araçlarda ise lastik diş derinliğinin 16 mm olması zorunluluğu vardır.


Lastik Olculeri Techworm

Tavsiyemiz sürücülerin araç üreticisinin belirlemiş olduğu orijinal lastik ebatları ve yük endekslerine sahip olan araba lastiklerini seçmeleri ve muayene öncesinde lastiklerin diş derinliğini ve yüzeysel olarak yarık kesik vb hasarların olup olmadığını kontrol etmeleri son olarak hava basınçlarını da kontrol ettikten sonra muayene istasyonuna gitmelerini tavsiye.

Araç muayene lastik ebatları. ÜCRETSİZ Araç Muayene Randevusu. Merhaba Öncelikle sorunuz için teşekkür ederiz. Kapı içinde araç için uygun görülen lastik ebatları etiketi oluyor.

Yük kapasitesi çok düşük. 2 Tamamlandığında size aracınız için en iyi lastik önerileri sunacağız. Araç üreticisine göre ara.

Araçta fabrika tarafından belirlenen lastik ebatları dışında lastik kullanılması ağır kusur sayılmaktadır. Sürüş kalitesini en iyi halde devam ettirmek için. 10 Kas 2008.

Lastiği dış yüzeyinde lastiğin iskeletine kadar derin aşınmalar var. Risk teşkil eden jant-lastik kombinasyonu araç sahibine bildirilir. Bu arada aynı ölçünün sembole takılanı var 82t mesela kangoonun ki 86t bu da muayeneden kalma nedeni imiş.

Aracınızı muayene ettirmeden önce bu tabloyu mutlaka gözden geçirmenizi öneririz. Araç muayene ücretlerinin ne şekilde kime ödeneceğini ortaya koyan Trafik 6047 sayılı Karayolları Trafik Kanununun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz. Eğer kesin ağır kusur veriyorlarsa muayeneyi 2 ay geciktirip yazlıkları takınca muayeneye sokar.

Misafir tarafından 26032014 tarihinde sorulan soru. Sürüş stiline göre ara. 3 şubatta muayenem doluyor orjinal kapıda yazan ölçü 22550r17 ve yazlık lastiklerim bu ölçüde ancak kış lastiklerimi 21550r17 almıştım ve şuan kışlıklar takılı.

Aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılmış. Araç Muayene Neden Yapılır. Araç muayenesi esnasında lastik üretim tarihine bakılmaz muayene de lastik üzerinde yapılacak kontroller aşağıdaki linkte açıklanmıştır.

TÜVTÜRK Araç Muayene istasyonları resmi web sayfası üzerinden ücretsiz araç muayene randevunuzu kolaylıkla alabilir araç muayene sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Muayenede lastik ebatları. Araca veya lastik ebatına göre ara.

Yol bilgisayarındaki değer 05-1 lt arası arttı. Tüvtürk lastik ebatları kontrolünde yönetmelikçe belirlenen bu değerler baz alınmaktadır. Akrabam caddy dsg sine 17 jant ve 225 45 17 lastik taktırdı.

Bu sebeple lastiklerinizin düzenli olarak kontrollerini sağlamalısınız. Araç Muayenesinde Lastik Diş Derinliği Kaç OlmalıLastik Diş Derinliği Nasıl ÖlçülürLastikler Muayeneden Geçer mi Nasıl AnlaşılırMuayenede Lastik Dişlerini. Kapı içinde lastik ölçüsü değil lastik basınçları yazıyordu diye hatırlıyorum.

Ürün ailesine göre ara. Muayenede lastik ebatlarının farklı olması aracın muayeneden geçememesine sebep olmaktadır. Mrb benim aracım fiat doblo 13 motor aracı kullanım amacı olarak ruhsatta hususi yazıyor ama ticari geciyor ben aracıma lastik alıcam ama 185 65 15 yerine 195 60 15 92t alsam arac muaynede puroblem çıkarmı rezulteo tarafından 26032014 tarihinde verilen cevap.

Lastik ölçüsü araç etiketinde belirtilen ölçülerden biri olacak. Muhtemelen oradan kontrol edilir. Konforda bi miktar azaldı.

Yüksek hız için uygun değil. Benim önerim 205 55 16 hem konfor hem performans açısından en uygun ölçü diye düşünüyorum. TÜVTÜRK Araç Muayene Geçişi.

Araç için fabrika tarafından sunulan ebatlar harici kullanılan lastik ebatları muayenede geçememektedir. Yanlış TÜVTÜRK Araç Muayenesinde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir lastik diş derinliği16 mm motosikletlerde 1 mm altında ise araç muayeden kalır. Araç modeline veya lastik boyutuna göre arama yapabilirsiniz.

Merhaba değerli okuyucular kışlık lastikleri takma zamanı gelmek üzere bu sebeple yeni lastik almak isteyen birçok araç kullanıcısı alacağı lastiğin jant yanak ölçüleri haricindeki bilgilere sahip değil maalesef. Aracınızın kullandığı Lastik ebatlarını değiştirmek istiyorsanız güvenliğiniz için araç üreticilerinin tavsiye ettiği ebatların dışına çıkmayacak uygun ebatlar seçin. 1 Aracınız için mükemmel lastikleri bulmanın hızlı ve kolay bir yolu için lastik seçicimizi kullanın.

Lastik Ölçülerinin Anlamları Nelerdir. Aşağıda muayene sırasında lastiklerde neler kontrol edilir ağır kusurlar-hafif kusurlar nelerdirgörebilirsiniz. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları Slide 9 Farklı lastik markaları nedeniyle araç muayeneden kalıyormuş.

Sitemizde araç üreticilerin o araç için tavsiye ettiği lastik ebatları yer almaktadır. Lastik ebatları hesaplamaları milimetrik hesaplamalar sonucu belirlenmektedir. Periyodik araç muayeneleri ile diğer araç muayene işlemlerinin trafik güvenliğinin korunabilmesi için önemli bir unsur olduğu hemen her araç sahibi tarafından kabul edilmektedir.

Muayeneden kalırsın çok geliyorlar böyle muayene zamanı çıkma lastik için demişti. Bu muayene işi de buna benziyor. Farklı Lastik Ebatları Muayeneden Geçer mi.

Etiketi olmayanın vay haline. Yakıt bi miktar arttı. Lastikçiye gittim aracın lastikleri doğru dendi.

Otomobil Lastik ölçüleri ve Lastik hakkında her şey. Araç lastikleri muayene istasyonlarında en çok kusurlu bulunan ekipmanlardır. Araçlarınızı Tüvtürk İstasyonlarına muayeneye götürmeden önce acaba Lastikler Muayeneden Geçer mi.

Aracım 93 tempra muayenede aracın yanlış lastikdönüş yolu hatalı diye muayene tekrarı dendi. Fabrika tarafından opsiyon olarak kullanılan değerler de TÜVTÜRK tarafından izin verilen ebatlar dahilindedir Bu ebatlarla lastik izi lastik çapı yanak kalınlığı yük ve hız endeksi değerlerinin tamamı dahildir. TOYOTA Yaris XLE pressures.

Ne yapmam gerekiyor şimdi aracın lastiklerinin arka sol lastik ebatı farklı onu değiştirdim ama bakalım ne olacak kafam karıştı. Bu hesaplamalar çeşitli özellikleri ifade etmektedir. Lastikler araç türlerine uygun olacak şekilde farklı türlerde üretilmektedir.

Senin ne zaman muayeneye gireceğin belli. Lastik Ebatları Nasıl Hesaplanır. Araç Muayenesi.

Araç Muayenesi Sırasında Lastiklerde Nelere Bakılır. Araba lastiklerinde raf ömrü 10 yıl araca takıldıktan sonraki ömrü 5 yıldır. Aracımın orijinal üzerindeki jantlar 1619555 16r lastikler var bunlar arabayı çok sarsıyor4 ad kıslık orijinal treking jantı ve 18565 15r lastik aldım taktım araç süper oldu zıplama yarı yarıya azaldı16 lastikler bitince yazlıklarımıda 15 yapacagımgörüntü yapacagım diye fiat 16 lerle at arabası bindiriyor.

Bunun sebebi ise fabrika tarafından lastik boyutu belirlenirken aracın durumuna en uygun boyutların seçilmiş olmasıdır. Yapılan araştırmalar yeni üretilen lastikler ile 3 yıl önce üretilmiş lastikler arasında. Alanları soldan sağa doldurmanız yeterlidir.

Araç tipine göre ara. Dİsderİnlİgİ lastİk 1tl ÖlÇÜm madenİ 1 tl İle tÜv muayenesİ Öncesİ lastİk dİŞ derİnlİĞİ ÖlÇme.


Muayenede Lastik Ebatlari Farkli Olursa Ne Olur Ucretsiz Arac Muayene Randevu Islemleri


Tuvturk Lastik Ebatlari Esorgulamalar Com


Arac Muayene Lastik Yuk Endeksi Buradan Arac Modelinizi Secip Uygun Lastikleri Gorebilirsiniz Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Lastik Uzerindeki Yazilarin Anlami Lastik Uzerindeki Harfler


Lastik Dis Derinligi Nasil Olculur Youtube


Muayenede Lastik Uretim Tarihine Bakilir Mi


Lastik Uzerindeki Yazilarin Anlami Lastik Uzerindeki Harfler


Arac Muayene Lastik Ebatlari Arac Muayenesinde 1 6 Mm 039 Nin Altina Dusen Lastik Dis Derinligi Muayeneden Gecemez Ve Agir Kusur Sayilir Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Arac Muayene Lastik Ebatlari Arac Muayenesinde 1 6 Mm 039 Nin Altina Dusen Lastik Dis Derinligi Muayeneden Gecemez Ve Agir Kusur Sayilir Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Arac Muayene Lastik Ebatlari Arac Muayenesinde 1 6 Mm 039 Nin Altina Dusen Lastik Dis Derinligi Muayeneden Gecemez Ve Agir Kusur Sayilir Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Lastik Ebadi Degistirme Modulu


Arac Muayene Lastik Ebatlari Arac Muayenesinde 1 6 Mm 039 Nin Altina Dusen Lastik Dis Derinligi Muayeneden Gecemez Ve Agir Kusur Sayilir Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Arac Muayene Lastik Ebatlari Arac Muayenesinde 1 6 Mm 039 Nin Altina Dusen Lastik Dis Derinligi Muayeneden Gecemez Ve Agir Kusur Sayilir Otomotiv Bilgi Ve Kilavuzu


Lastik Olculeri Techworm


Related Posts