Araç Muayenesinde Lastik Kontrolü - Herhangi bir gaz kaçağı olup olmadığı kontrol edilir. Araba lastiklerinde raf ömrü 10 yıl araca takıldıktan sonraki ömrü 5 yıldır.


Arac Muayenesi Oncesinde Dikkat Edilmesi Gereken 10 Nokta Otomobil Haberleri

Hafif kusur adından da anlaşılabileceği üzere araçta bulunan sorunların trafikte seyir etmesine engel olmadığını ancak ileride bir sorun yaşanma ihtimaline karşın bu aksaklıkların giderilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

Araç muayenesinde lastik kontrolü. Lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma. KUSURSUZ Muayeneden Geçer HAFİF KUSUR Muayeneden Geçer AĞIR KUSURLU Muayeneden Geçmez. Araç muayenesi esnasında lastik üretim tarihine bakılmaz muayene de lastik üzerinde yapılacak kontroller aşağıdaki linkte açıklanmıştır.

Sadece diş derinliği ve sağlamlık kontrolü gerçekleştirilir. Araç muayenesine gitmeden önce kontrol edilen noktaları bilmek bizim için zaman ve paradan tasarruf sağlar. Kış koşullarında araçların bakımlarının muayenelerinin düzenli yapılması ve sadece araç sahibinin değil çevredekilerin de güvenliği açısından önem taşıyor.

Araç Muayenesinde Nelere Bakılır. Araç muayenesinde kontrol edilen noktalar. Bu diş derinliğinin altında olan araçların trafikte seyri risklidir.

Aracın lastiklerinin tümü aynı oranda olmalıdır ve her aracın ayrı lastik basınç ölçüsü vardır. Egzoz sistemi ve katalitik konvertör kontrol edilir. Araç muayenesinde nelere bakılıyor bilirseniz muayene dönemini daha kolay atlatabilirsiniz.

Araç Muayenesinde ağır kusurlar nelerdir aracın fren direksiyon ayna ve cam kontrolü araç ağır kusurlu sayıldığında yapılması gerekenler. Lastiği dış yüzeyinde lastiğin iskeletine kadar derin aşınmalar var. TÜVTÜRK muayene öncesinde araç sahiplerinin kolaylıkla yapabileceği 10 basit kontrolü paylaştı.

Araç Muayenesinde Nelere Bakılmaktadır. Lastiğinizin diş derinliği ve aynı aksta aynı ebat olması kontrol edilmektedir. E skikleri gidermek için1 ay süre verilirTekrar Muayene Ücreti Talep edilmez MUAYENEDE AĞIR KUSURLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Aracınızı onarım öncesi kontrol için Eurorepar Car Service noktasına getirdiğinizde muayene kontrolleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi teknik ekiplerden hizmet alırsınız. Araç üzerinde yapılan denetimlerde trafiği tehlikeye atacak riskler tespit edilirse ağır kusurlu olarak onarımı ya da düzeltilmesi istenir. İlgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde.

Yapılan araştırmalar yeni üretilen lastikler ile 3 yıl önce üretilmiş lastikler arasında. Arka aksta da ön akstaki gibi tekerlek boşlukları lastik ve. Piyasa şartlarında bir aracın lastik ebatlarını veya - yönde 3 toleransı geçmeyecek şekilde belirleyebilirsiniz ancak bu arkadaşlar aracın fabrika verilerini şart kabul edip araç üstündeki etiketten veya tip onay belgesinden inceleyerek araçlara AĞIR KUSURlu raporu vermeye başladılar.

Araç muayenesinde aracınızın güvenlik ve çevresel yönetmeliklere uygunluğu kontrol edilerek aracınıza karayollarında kullanım izni verilir. Çünkü eksik bir şekilde muayeneye gitmek aracımızın muayeneden geçememesine neden olur ve bize 15 günlük bir süreç verilir bu sürede gerekli eksiklikler giderilemezse yatırılan muayene harcı yanar. Araçlarınızı Tüvtürk İstasyonlarına muayeneye götürmeden önce acaba Lastikler Muayeneden Geçer mi.

İşte TÜVTÜKün açıklamasına göre araç muayenesinde kontrol edilen noktalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle. Araç Muayene İstasyonlarının Açılması İşletilmesi ve Araç Muayenesi Yönetmeliği gereğince yayınlanan yönetmeliğe göre tüm motorlu ve motorsuz araçlarda aşağıda yer alan aksam sistem veya parçaların kontrolü zorunlu olarak gerçekleştirilir. ARAÇ MUAYENESİNDE KONTROL EDİLEN YERLER NELERDİR.

Araç Muayenesinde Kontrol Edilen Temel Noktalar emniyet kernerleri Durum Güven verir. Zira araç lastikleri sürüş güvenliği açısından azami öneme haizdir. Standartlara Uymayan Lastik Ayarları Tekerlek ayarı olarak da bilinen lastik ayarı aracın direksiyon ve süspansiyon parçalarının tekerleklerin hareketini kontrol eden ve birbirine.

Araç Muayenesi Sırasında Lastiklerde Nelere Bakılır. Lastiklerin durumu kontrol edilir. TÜVTÜRK muayene öncesinde araç sahiplerinin kolaylıkla yapabileceği 10 basit kontrolü paylaştı.

Araç muayenesi hafif kusur listesi aşağıda yer. Mekanik hareketli sürtünen ve esneyen her aksam elle veya gözle kontrol edilir. Şasi numarası yakıt tipi koltuk sayısı gibi.

Kışlık ya da yazlık olduğu fark etmeksizin lastik diş. Mevsime göre lastik seçimi yapılmasıdır. Araç muayenesinde lastikler yönünden araç detaylı bir incelemeden geçirilmektedir.

Araç muayenesinde ağır kusurlar nelerdir ilgili yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. KONTROLÜ YAPILAN NOKTALAR. Muayene istasyonuna gittiğinizde evvela aracın kendine bakılır.

Lastikte Yasal Diş Derinliği Ne Kadar. Belirlenmiş yasal lastik diş derinliği 16 mmdir. Bu incelemede lastiklerde tespit edilecek olası eksiklikler hatalar veya bozukluklar ağır kusur kapsamında değerlendirilecektir.

Bağlantıları ekzoz boruları ve susturucuları kontrol edilir. Sizin götürdüğünüz araç ile tescil bilgilerindeki veriler karşılaştırılır. Lastik desenlerinin farklı olması Ağır Kusur değildir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34üncü maddesi doğrultusunda zorunlu bir uygulama olan araç muayenesinde trafiğe çıkan taşıtların güvenlik için uygun özelliklere sahip olup olmadığı kontrol edilir. Lastik Bakımı Lastik Hava Basıncı. Araç muayenesinde hafif kusurlar tablosu 2021.

Yani hani gideyim şu lastikten. Araç muayene araç muayene nasıl yapılır Araç Muayenesinde neler kontrol edilir Yorum Yok 0600 - Google Asıl itibariyle kusur tablosunda yazılanlar kontrol edilmeltedir. Önerilen lastik basıncıyla ilgili bilgilere araç kullanım kılavuzundan da ulaşabilirsiniz.

TÜVTÜRK Araç Muayenesinde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir lastik diş derinliği16 mm motosikletlerde 1 mm altında ise araç muayeden kalır. Muayene sürecinde uzmanlar tarafından gerçekleştirilen kontroller. Benim kendi hususi arabamin onumuzdeki hafta muayenesine gidecem fakat kislik lastik zorunlulugu geldi bu arac mjyenesinide etkiliyormu bu konuda bilgisi olan arkadas var ise yazmasini bekliyorum binmedigim kapinin onunde yatan arabaya kis gunu 800 tl ye lastik almak istemiyorum.

Araç muayenesi şartları ve çerçevesi TÜVTürk tarafından belirlenmiş bir dizi araç aksamı ve sistem kontrolü gerçekleştirilerek yapılmaktadır. Lastik Sırtının Aşınmasının İkinci Sebebi. Aşağıda muayene sırasında lastiklerde neler kontrol edilir ağır kusurlar-hafif kusurlar nelerdirgörebilirsiniz.

Kusur tablosu karışık olduğundan kısaca aşağıdakilerin kontrol edildiği söylenebilinir. Araç muayenesi yaptırdığınızda oluşabilecek durumlar aşağıdaki gibidir. Kış koşullarında araçların bakımlarının muayenelerinin düzenli yapılması sadece araç sahibinin değil çevredekilerin de güvenliği açısından önem taşıyor.

Araç muayenesi nasıl yaptırılır sorusu sürücüler tarafından merak konusu oluyor. Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı. Araç muayenesinde lastik tarihi incelenmez.


Arac Muayenede Lastikler Nasil Olmali Ucretsiz Arac Muayene Randevu Islemleri


Arac Muayenesinde Hafif Kusurlar Tablosu Listesi 2021


Arac Kaldirma Lifti Periyodik Kontrol Muayenesi Arac


Arac Muayenesinde Agir Kusurlar Tablosu Listesi 2021


Arac Muayenesinde Lastikler Nasil Olmali Arabahaberim Com


Arac Muayenesi Hakkinda Bilmeniz Gerekenler Elcobil Arac Takip


Arac Muayenesinde Lastikler Nasil Olmali Arabahaberim Com


Arac Muayenesi Yaptiracaklar Dikkat


Hatchback Mi Sedan Mi Artilari Ve Eksileriyle Karsilastirma Honda Civic Hatchback Hatchback Toyota Corolla


Hangi Durumlarda Arac Lastigi Muayeneden Gecmez


Arac Muayenesi Nedir Arac Muayenesi Nasil Yapilir Otomobil Haberleri


Arac Muayenesinde Kilometre Ye Dikkat


Arac Muayenesinden Gecmek Icin Gerekli Ekipmanlar Burada 2017 Yili Listesi


Arac Muayenesi Ve Lastikler


Related Posts